У Чачку је започет пројекат преобука у графичке дизајнере „ПОКРЕНИ СЕ!“

У Чачку је започет пројекат преобука у графичке дизајнере „ПОКРЕНИ СЕ!“

У Чачку је започет пројекат преобука у графичке дизајнере „ПОКРЕНИ СЕ!“

У Стартап центру Научно-технолошког парка у Чачку 8. јуна је започет пројекат преобука у графичке дизајнере „ПОКРЕНИ СЕ!“. Поводом тога, одржана је свечаност и упознавање полазника курса.

Полазницима су се обратили директор Института за развој и иновације, Ненад Јевтовић, као и директора Научно-технолошког парка Чачак, Мирко Пешић, који су полазницима пожелели успешан почетак курса уз жељу да усвоје нова знања и вештине.


Циљ овог пројекта јесте да млади из Чачка и Моравичког округа усвоје вештине рада у програму Adobe Illustrator, те да научено знање у области графичког дизајна примене проналазећи послове на светским интернет платформама за запошљавање. Такође, други део курса обухватиће едукацију младих полазника како да покрену сопствени бизнис и региструју се на интернет платформама.

Након упознавања са домаћинима и потписивања уговора, полазници курса су имали прилику да се боље упознају у просторијама Стартап центра НТП-а у Чачку.

Пројекат преобука у графичке дизајнере „ПОКРЕНИ СЕ!“ спроводи Институт за развој и иновације, а финансиран је од стране Вестминстерске фондације за демократију, док га подржавају Град Чачак, Научно-технолошки парк Чачак и Висока школа техничких струковних студија.