U Čačku je započet projekat preobuka u grafičke dizajnere „POKRENI SE!“

U Čačku je započet projekat preobuka u grafičke dizajnere „POKRENI SE!“

U Čačku je započet projekat preobuka u grafičke dizajnere „POKRENI SE!“

U Startap centru Naučno-tehnološkog parka u Čačku 8. juna je započet projekat preobuka u grafičke dizajnere „POKRENI SE!“. Povodom toga, održana je svečanost i upoznavanje polaznika kursa.

Polaznicima su se obratili direktor Instituta za razvoj i inovacije, Nenad Jevtović, kao i direktor Naučno-tehnološkog parka Čačak, Mirko Pešić, koji su polaznicima poželeli uspešan početak kursa uz želju da usvoje nova znanja i veštine.


Cilj ovog projekta jeste da mladi iz Čačka i Moravičkog okruga usvoje veštine rada u programu Adobe Illustrator, te da naučeno znanje u oblasti grafičkog dizajna primene pronalazeći poslove na svetskim internet platformama za zapošljavanje. Takođe , drugi deo kursa obuhvatiće edukaciju mladih polaznika kako da pokrenu sopstveni biznis i registruju se na internet platformama.

Nakon upoznavanja sa domaćinima i potpisivanja ugovora, polaznici kursa su imali priliku da se bolje upoznaju u prostorijama Startap centra NTP-a u Čačku.

Projekat preobuka u grafičke dizajnere „POKRENI SE!“ sprovodi Institut za razvoj i inovacije, a finansiran je od strane Vestminsterske fondacije za demokratiju, dok ga podržavaju Grad Čačak, Naučno-tehnološki park Čačak i Visoka škola tehničkih strukovnih studija.