Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

DIGITALNI ČAČAK

 -  - DIGITALNI ČAČAK

Započeta je implementacija projekta „Prvi koraci ka digitalnom Čačku“ koji Institut za razvoj i inovacije sprovodi u okviru mreže ICEDA (Increasing Civic Engagement in the Digital Agenda), koji je finansiran od strane Evropske unije.

Projekat „Prvi koraci ka digitalnom Čačku“ sprovodi se na teritoriji Republike Srbije, sa akcentom na grad Čačak sa ciljem pružanja podrške za modernizaciju i digitalizaciju državne administracije u Srbiji kroz organizaciju obuka, izradu priručnika i predlaganje promena za administrativni portal e-Uprava.

Primećeno je da mali broj građana Srbije koristi usluge portala e-Uprava, kao i da postoje nedostaci u portalu e-Uprava koje treba prevazići kako bi sam portal bio adekvatnije organizovan zarad njegovog lakšeg korišćenja.

Tokom trajanja projekta, za građane Čačka će biti organizovane obuke za korišćenje portala e-Uprava. Osim organizacije obuka, Institut će kreirati 12 edukativnih videa i pisani vodič za sve buduće korisnike usluga portala.
Na osnovu iskustva korisnika portala e-Uprava, Institut će sprovesti istraživanje i izradu predloga politike za uvođenje njegovih izmena koje će biti predstavljene donosiocima odluka.