Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

ОДРЖАН ЈЕ ТРЕЋИ САСТАНАК DALIA ПРОЈЕКТНОГ ОДБОРА У ИНГОЛШТАТУ

 -  - ОДРЖАН ЈЕ ТРЕЋИ САСТАНАК DALIA ПРОЈЕКТНОГ ОДБОРА У ИНГОЛШТАТУ

Представници Института за развој и иновације присуствовали су трећем састанку DALIA пројектног одбора као део конзорцијума од 22 партнерске организације из девет европских земаља. Тродневни састанак одржан је између 9. и 11. априла 2024, у Инголштату, општини у централном делу Баварске, у организацији института Aueninstitut са Католичког универзитета Ајхштат-Инголштат.

Важан део агенде била је и посета приобалној шуми која се налази између Нојбурга и Инголштата. Ова локација представља једну је од девет пилот локација DALIA пројекта односно један од примера добре праксе у контексту успешних мера обнове приобалних подручја Дунава. Током посете, партнери су обишли делове плавног подручја и објекте који су изграђени за преусмеравање воде из Дунава у поплавну шуму.
Ефекти мера обнове овог подручја се проучавају већ двадесет година. Циљ је да се стечени увиди и мере обједине заједно са увидима и мерама других пројектних пилот локација која се налазе у Немачкој, Румунији, Србији, Словачкој, Чешкој и Мађарској, како би се омогућила њихова примена на другим погодним локацијама.
Током састанка, партнери су разговарали о тренутном статусу пројекта и извршењу пројектних активности, али су такође и размењивали корисне информације, идентификовали потенцијалне изазове и бавили се планирањем будућих активности.
DALIA (Danube Region Water Lighthouse Action) је четворогодишњи Horizon Europe пројекат који доприноси циљу Европске уније да обнови здравље океана и вода до 2030. године.