Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

„ПРЕОБУQA!“

 -  - „ПРЕОБУQA!“

Институт за развој и иновације ће у периоду од пет месеци спроводити пројекат „Програм преквалификацијa у QA тестере ПреобуQA!“.

Циљ пројекта је побољшање положаја младих на тржишту рада у Републици Србији. Предлог пројекта је формулисан кроз посматрање националних изазова у вези са неповољним положајем младих на тржишту рада, као и праћењем глобалних трендова и потреба тржишта рада. „Програм преквалификацијa у QA тестере ПреобуQA!“ ће дугорочно утицати на запошљивост и самозапошљивост младих на тржишту рада, као и на размену знања.

Пројектни задаци биће усмерени на организовање 30 стручних радионица – 24 које ће бити повезане са облашћу QA тестирања и 6 радионица у вези са каријерним развојем полазника. Програм обука трајаће три месеца у периоду од 1. новембра 2023. до 31. јануара 2024. Очекивани резултат је да ће након обука учесници моћи да пронађу своје место на тржишту рада и запослити се у ИКТ компанијама. На самом крају пројекта организоваће се Сајам запошљавања који ће окупити полазнике програма и представнике ИКT компанијa које имају потребу за запошљавањем нових кадрова. Током трајања пројекта и након формалног завршетка пратиће се лични и каријерни развој учесника све до њиховог запослења.

Пројекат је подржан од стране Амбасаде САД кроз BOLD програм, а главни партнер је Асоцијација за афирмацију културе – AСК .