Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

101 PITANJE JAVNIH FINANSIJA

 -  - 101 PITANJE JAVNIH FINANSIJA

Cilj publikacije „101 pitanje javnih finansija“ je da velikom broju čitalaca predstavi odgovore o najvažnijim pitanjima iz oblasti javnih finansija u Republici Srbiji. Odgovori na pitanja su koncipirani tako da se najpre da odgovor koji je primeren malom maturantu, zatim odraslom građaninu i novinaru.

Autor publikacije Nenad Jevtović piše da su javne finansije način kako jedno društvo funkcioniše. Kako upotrebljava svoje resurse. Javne finansije se ne objašnjavaju na različit način malom maturantu, građaninu i novinaru, one bi trebalo da predstavljaju pojam koji svaki građanin Republike Srbije usvaja kao dete, a znanje o njima unapređuje tokom celog života.
Autor kaže da se javne finansije gotovo jednako mogu razumeti na nivou porodice i države. Ovo je i bio razlog da se najveći broj pojmova iz javnih finansija objasni kroz funkcionisanje porodice. Ukoliko jedna država ili porodica novac upotrebljava na odgovoran i ispravan način, to donosi njen napredak, a ukoliko to ne čini, nailazi na sve veći broj problema koji na kraju rezultiraju propadanjem porodice ili države.
Proučavanje, izveštavanje i doprinos javnim finansijama znači da stalno postavljate pitanje gde je zajednički novac svih građana, da li se on troši na ispravan i propisan način i da li se troši tako da dugoročno donosi bolji i sigurniji život za sve ljude.