Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

101 ПИТАЊЕ ЈАВНИХ ФИНАНСИЈА

 -  - 101 ПИТАЊЕ ЈАВНИХ ФИНАНСИЈА

Циљ публикације „101 питање јавних финансија“ је да великом броју читалаца представи одговоре о најважнијим питањима из области јавних финансија у Републици Србији. Одговори на питања су конципирани тако да се најпре да одговор који је примерен малом матуранту, затим одраслом грађанину и новинару.

Аутор публикације Ненад Јевтовић пише да су јавне финансије начин како једно друштво функционише. Како употребљава своје ресурсе. Јавне финансије се не објашњавају на различит начин малом матуранту, грађанину и новинару, оне би требало да представљају појам који сваки грађанин Републике Србије усваја као дете, а знање о њима унапређује током целог живота.

Аутор каже да се јавне финансије готово једнако могу разумети на нивоу породице и државе. Ово је и био разлог да се највећи број појмова из јавних финансија објасни кроз функционисање породице. Уколико једна држава или породица новац употребљава на одговоран и исправан начин, то доноси њен напредак, а уколико то не чини, наилази на све већи број проблема који на крају резултирају пропадањем породице или државе.

Проучавање, извештавање и допринос јавним финансијама значи да стално постављате питање где је заједнички новац свих грађана, да ли се он троши на исправан и прописан начин и да ли се троши тако да дугорочно доноси бољи и сигурнији живот за све људе.