Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Амбасада Сједињених Америчких Држава

 -  - Амбасада Сједињених Америчких Држава

Амбасада Сједињених Америчких Држава у Београд је партнер и донатор Института за развој и иновације од 2020. године, и подршка се огледa кроз финансирање пројеката из програмске области Јавне финансије. Наиме, уз подршку Амбасаде САД у Београду спроведени су пројекти „Разумеј јавне!“ и „Пиши о јавним!“ који су настојали да новинарима и запосленим у цивилном сектору унапреде знања из јавних финансија и економије како би на што бољи и стручнији начин допринели извештавању, разумевању и контроли трошења јавних средстава.

Институт за развој и иновације је кроз активности које је подржала Амбасаде САД у Београду изградио мрежу партнера међу новинарима, медијима и цивилним сектором, а који се баве темама везаним за јавне финансије и припрему медијских садржаја чија је главна тема економија. Такође, промовисано је активно учешће грађана у процесу доношења одлука и подстицана је расправа везане за јавне финансије.

Кроз партнерство и сарадњу са Амбасадом САД у Београду Институт за развој и иновације је објавио публикацију „101 питање јавних финансија“ која је намењена да великом броју читалаца представи одговоре о најважнијим питањима из области јавних финансија у Републици Србији.