Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Реформа паушалног опорезивања

 -  - Реформа паушалног опорезивања

Институт за развој и иновације је припремио Анализу реформе паушалног опорезивања у сарадњи са НАЛЕД-ом, као део пројекта НАЛЕД-а. Циљ је био да се појасни начин и претпоставке како се рачунају трошкови појединца приликом оснивања предузетничке радње која се паушално опорезује. Како би се на свеобухватан начин сагледали укупни трошкови у процесу оснивања предузетничке радње морају се посматрати како новчани трошкови, тако и трошкови времена приликом процеса регистрације предузетничке радње.

Анализирана је ситуација у којој се појединац налази пре и после усвајања предложене реформе паушалног опорезивања, како би се дошло до закључка о користима које реформа доноси. Наглашено је смањење неизвесности приликом оснивања радње, јер након усвајања реформе, паушалци знају тачна износ који ће плаћати и да ли им је то профитабилно.

Укупни трошкови регистровање предузетничке радње у Србије различити су у зависности од начина на који се пријава подноси (папирно или електронски), да ли се подноси лично или преко специјализоване агенције, као и од места у Републици Србији где се предузетничка радња региструје.