Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

BEAMING

BEAMING (Bioeconomy Excellence Alliance for Stimulating Innovative and Inclusive Green Transition) је четворогодишњи Horizon Europe пројекат финансиран од стране Европске комисије у износу од 3,9 милиона евра.

Конзорцијум се састоји од 17 партнера из различитих региона Европске уније и земaља кандидата за чланство у Европској унији, окупљених око BEAMING мисије да се унапреде иновације и валоризација знања у сектору биоекономије кроз сарадњу између високошколских институција.
BEAMING омогућава трансфер технологије и опсежну размену знања првенствено између одабраних институција, али и за ширу групу организација и друштвених актера, подстичући културу сарадње. Посебна пажња посвећена је земљама Централноисточне и Југоисточне Европе и јачању њихове видљивости, конкурентности, и капацитета за иновације.
Главне улоге Института за развој и иновације односе се на спровођење анализа добрих пракси у сфери отворене науке у ЕУ и земљама кандидатима за чланство у ЕУ, кроз призму 8 стубова отворене науке, и вођење процеса усклађивања пројектних резултата ERA приоритетима (Европски истраживачки простор) заједно са организовањем разних догађаја и радионица у склопу ове теме.