Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Budžetska izdvajanja za mlade

 -  - Budžetska izdvajanja za mlade

Institut za razvoj i inovacije sproveo je Istraživanje o budžetskim izdvajanjima za omladinu i organizovanju omladinskog sektora, koje je podržano od strane Vestrminsterske fondacije za demokratiju u okviru programske aktivnosti koja se odnosi na interne migracije.

U okviru projekta je pripremljena analiza koja bi trebalo da predstavlja osnov za kreiranje ekonomskih politika i davanje smernica jedinicama lokalne samouprave, a sve u cilju boljeg funkcionisanja omladinskog sektora na lokalnom nivou i povećanja obima i kvaliteta izdvajanja za mlade iz lokalnih budžeta.
Uz podršku predstavnika državnih organa i omladinskog sektora prikupljeni su podaci i sprovedene ankete u cilju prikupljanja podataka za sve jedinice lokalne samouprave u Republici Srbiji. Prilikom analiziranja budžetskih sredstava, fokus je stavljen na programske aktivnosti koje se odnose na omladinske politike. Takođe, analizom omladinskog organizovanja i rada kancelarije za mlade predložen je najoptimalniji model rada koji bi se implementirao u gradovima i opštinama u Republici Srbiji.