Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

ЧЕТИРИ ГОДИНЕ РАДА ИНСТИТУТА ЗА РАЗВОЈ И ИНОВАЦИЈЕ

 -  - ЧЕТИРИ ГОДИНЕ РАДА ИНСТИТУТА ЗА РАЗВОЈ И ИНОВАЦИЈЕ

Институт за развој и иновације је у септембру 2022. године обележио четврту годишњицу од оснивања и почетка рада. У претходне четири године су начињени значајни успеси у циљу да се Институт за развој и иновације развија као независни економски think tank који доносиоцима одлука, али и свим друштвеним актерима, пружа стручну подршку у креирању економских политика које воде успостављање развијеног и демократског друштва заснованог на једнаким шансама.

У протекле четири године је спроведено или започето са спровођењем 21-ог пројеката у оквиру три програма рада. Такође, припремљено је преко 20 економских анализа и предлога економских политика. Институт је свој рад и политике које заговара представљао на великом броју домаћих, регионалних и међународних конференција и догађаја. Најзапаженији резултати су начињени у покретању теме трошкова емиграције младих и њиховог положаја на тржишту рада, као и на тему депопулације и подизања свести и разумевања тема из области јавних финансија које директно утичу на економски раст и развој Републике Србије. Као резултат рада у периоду од 2018. до 2022. године остварено је преко 100 партнерстава и заједничких наступа са домаћим и међународним организацијама.

У годинама које долазе Институт за развој и иновације наставиће да развија, заговара и спроводи економске политике чувајући вредности иновативности, стручности и објективности и применљивости резултата и политика које предлаже.