Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Dalia

 -  - Dalia

DALIA (Danube Region Water Lighthouse Action) je četvorogodišnji (2022–2025) inovacioni projekat podržan od strane Horizon Europe programa sa grantom u vrednosti od 8.499.236 evra.

Ukupno 22 ekspertske organizacije čine konzorcijum projekta, uključujući univerzitete, organe vlasti, mala i srednja preduzeća i nevladine organizacije sa sedištima u 8 dunavskih zemalja Evropske unije i pridruženih država.
DALIA daje podršku aktivnostima vezanim za restauraciju Dunava i poboljšavanje ekoloških staništa u njegovom pojasu. Konzorcijum je ujedinjen sa vizijom da je pravilno upravljanje slatkovodnim ekosistemima neophodno kako bi se povećao biodiverzitet, obezbedila adekvatna kontrola poplava i omogućili optimalni ekološki tokovi.
Institut za razvoj i inovacije ostvaruje najznačajniji doprinos u okviru dva radna paketa koji se odnose na angažovanje lokalnih zajednica i ključnih igrača i upravljanje komunikacijom projektnih rezultata.