Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Дискусија „И маме имају право!“ у Новом Саду

 -  - Дискусија „И маме имају право!“ у Новом Саду

Институт за развој и иновације организовао је радни састанак „И маме имају право!“ у Новом Саду, на којем је презентована анализа положаја мама на тржишту рада. На радном састанку окупили су се представници државе, цивилног друштва, независних институција, запослене, незапослене мама, као и маме предузетнице.

Марија Сузић, истраживачица Института за развој и иновације, презентовала је анализу положаја мама на тржишту рада. Такође, говорила је и о процедурама које пролазе маме предузетнице приликом одласка на породиљско одсуство.

Учесници радног састанка сложили су се да је положај мама предузетница неповољан и да је за унапређење њиховог положаја неопходна измена низа закона.

Учесници радног састанка значајно су допринели дискусији и препознавању кључних изазова са којима се суочавају маме предузетнице приликом одласка на породиљско одсуство.

Као главни закључак је договорено да је неопходно процедуре, делимично или у потпуности, дигитализовати и на тај начин олакшати мамама предузетницама одлазак на породиљско одсуство.