Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Diskusija „I mame imaju pravo!“ u Novom Sadu

 -  - Diskusija „I mame imaju pravo!“ u Novom Sadu

Institut za razvoj i inovacije organizovao je radni sastanak „I mame imaju pravo!“ u Novom Sadu, na kojem je prezentovana analiza položaja mama na tržištu rada. Na radnom sastanku okupili su se predstavnici države, civilnog društva, nezavisnih institucija, zaposlene, nezaposlene mama, kao i mame preduzetnice.

Marija Suzić, istraživačica Instituta za razvoj i inovacije, prezentovala je analizu položaja mama na tržištu rada. Takođe, govorila je i o procedurama koje prolaze mame preduzetnice prilikom odlaska na porodiljsko odsustvo.

Učesnici radnog sastanka složili su se da je položaj mama preduzetnica nepovoljan i da je za unapređenje njihovog položaja neophodna izmena niza zakona.

Učesnici radnog sastanka značajno su doprineli diskusiji i prepoznavanju ključnih izazova sa kojima se suočavaju mame preduzetnice prilikom odlaska na porodiljsko odsustvo.

Kao glavni zaključak je dogovoreno da je neophodno procedure, delimično ili u potpunosti, digitalizovati i na taj način olakšati mamama preduzetnicama odlazak na porodiljsko odsustvo.