Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

ДОДЕЛА СЕРТИФИКАТА У ОКВИРУ ПРОГРАМА ПРЕКОГРАНИЧНЕ САРАДЊЕ СРБИЈА–БиХ

 -  - ДОДЕЛА СЕРТИФИКАТА У ОКВИРУ ПРОГРАМА ПРЕКОГРАНИЧНЕ САРАДЊЕ СРБИЈА–БиХ

У име Института за развој и иновације, Ана Миленковић, менаџерка пројекта NESESER присуствовала је свечаној додели сертификата у оквиру ИПА II програма прекограничне сарадње Србија–Босна и Херцеговина. У оквиру догађаја организованог на Златибору, додељени су сертификати свим пројектима који су добили финансирање у оквиру ИПА II програма прекограничне сарадње Србија–Црна Гора и Србија–БиХ, међу којима је и пројекат NESESER.

Институт за развој и иновације у oквиру ИПА програма имплементира пројекат „NEwly established Start-up Enterprise SERvices – NESESER“ у партнерству са Развојно-гарантним фондом Брчко Дистрикта и Градом Лозница. Општи циљ пројекта NESESER је подстицање заједничког прекограничног економског потенцијала за самозапошљавање кроз побољшање предузетничког окружења за младе и новоосноване компаније које воде жене.

На догађају је потписан нови Финансијски споразума ИПА III прекограничне сарадње Србија – Црна Гора. Финансијски споразум, у име Републике Србије, потписала је Тања Мишчевић, министарка за европске интеграције и национална ИПА координаторка, док је представник Европске уније, при овом потписивању био Емануел Жиофре, амбасадор ЕУ у Србији.  У име Црне Горе потпис је ставила државна секретарка у Министарству европских послова Црне Горе и национална ИПА координаторка Милена Жижић.