Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

DODELA SERTIFIKATA U OKVIRU PROGRAMA PREKOGRANIČNE SARADNJE SRBIJA–BiH

 -  - DODELA SERTIFIKATA U OKVIRU PROGRAMA PREKOGRANIČNE SARADNJE SRBIJA–BiH

U ime Instituta za razvoj i inovacije, Ana Milenković, menadžerka projekta NESESER prisustvovala je svečanoj dodeli sertifikata u okviru IPA II programa prekogranične saradnje Srbija–Bosna i Hercegovina. U okviru događaja organizovanog na Zlatiboru, dodeljeni su sertifikati svim projektima koji su dobili finansiranje u okviru IPA II programa prekogranične saradnje Srbija–Crna Gora i Srbija–BiH, među kojima je i projekat NESESER.

Institut za razvoj i inovacije u okviru IPA programa implementira projekat „NEwly established Start-up Enterprise SERvices – NESESER“ u partnerstvu sa Razvojno-garantnim fondom Brčko Distrikta i Gradom Loznica. Opšti cilj projekta NESESER je podsticanje zajedničkog prekograničnog ekonomskog potencijala za samozapošljavanje kroz poboljšanje preduzetničkog okruženja za mlade i novoosnovane kompanije koje vode žene.

Na događaju je potpisan novi Finansijski sporazuma IPA III prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora. Finansijski sporazum, u ime Republike Srbije, potpisala je Tanja Miščević, ministarka za evropske integracije i nacionalna IPA koordinatorka, dok je predstavnik Evropske unije, pri ovom potpisivanju bio Emanuel Žiofre, ambasador EU u Srbiji.  U ime Crne Gore potpis je stavila državna sekretarka u Ministarstvu evropskih poslova Crne Gore i nacionalna IPA koordinatorka Milena Žižić.