Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Ekonomski snažne!

 -  - Ekonomski snažne!

Проблем који је идентификован је неповољан социо-економски положај младих женa на тржишту рада, који је један од фактора који доприноси ниској стопи фертилитета и последично процесу депопулације.

Анализирајући тржиште рада, стопе активности и запослености жена на тржишту рада су мање него код мушкараца, док је стопа незапослености већа. Србија је током 20. века и почетка 21. века отворила тржиште рада за жене, њихово учешће у радној снази се повећало. Међутим, слично као и свуда у свету, жене на тржишту рада у Србији су у неповољнијем положају у односу на мушкарце.
Узроци оваквог проблема јесу и системски. У Редовном годишњем извештају Повереника за заштиту равноправности за 2022. годину наводи да се највећи број обраћања односио на дискриминацију жена у вези са порођајем, материнством и негом детета.
Главни циљ пројекта је унапређење социо-економског положаја младих жена између 18 и 30 година, са посебним нагласком на побољшање њиховог економског положаја у друштву и подстицања рађања.
Пројектни задаци фокусираће се на главну пројектну активност која подразумева организовање Програма обука из графичког дизајна, маркетинга и вођења бизниса за жене од 18 до 30 година које су незапослене и/или имају предузетничку идеју коју желе да реализују или унапреде. На крају реализације пројекта биће организован догађај на којем ће учеснице бити повезане са кључним играчима за њихов даљи каријерни развој.
Пројекат „Економски снажне!“ подржан је од стране Министарства за бригу о породици и демографију и реализује се у периоду од 1. маја 2024. године до 31. децембра 2024. године.