Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

ЕМИГРАЦИЈА МЛАДИХ ИЗ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

 -  - ЕМИГРАЦИЈА МЛАДИХ ИЗ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

У Босни и Херцеговини не постоје адекватни подаци о исељеништву који би омогућили анализу обима, старосне доби, пола, образовне структуре и других карактеристика. Такође, не постоји ни база података да бисмо тај феномен систематски пратили у будућности.

Трошкови школовања држављанина Босне и Херцеговине које се завршило 2018. године, кумулативно посматрано, коштало је око 13.000 евра за основну школу, 20.200 евра за средњу школу и око 29.000 хиљада евра за високе академске студије.
Резултати показују да је директно и индиректно, услед немогућности да се одлазак једног појединца спречи његовим продуктивним запослењем, генерисан годишњи губитак потенцијалног БДП-а по особи око 21.000 евра.
Допринос дознака и осталих личних трансфера БДП-у од 8% чини да је БиХ у самом европском врху када се посматра стопа доприноса ових трансфера БДП-у. У Босни и Херцеговини не постоје адекватни подаци о исељеништву који би омогућили анализу обима, старосне доби, пола, образовне структуре и других карактеристика нити постоји база података на основу које бисмо могли пратити овај феномен у будућности.