Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

ESIRA

ESIRA (Enhancing Social Innovation in Rural Areas) је развојни пројекат подржан од стране Европске комисије, а кроз Horizon Europe програм, са циљем унапређења економско-социјалног положаја становништва у руралним подручјима.  Конзорцијум ESIRA чини 15 организација из 8 европских држава, укључујући универзитете, експертска удружења и невладине организације, креирајући мрежу академског знања и практичног делокруга на локалу.

Пројекат ESIRA је усмерен на имплементацију иновативних социо-економских иницијатива, са фокусом на развој локалних социјалних мрежа у руралним заједницама и унапређење економског положаја маргинализованих група. Конзорцијум је формиран са визијом да је оснаживање социо-економског положаја руралних заједница од кључног значаја за одрживи привредни развој који уважава и интегрише различите социјалне структуре и практичне потребе маргинализованих група.

Институт за развој и иновације спроводи  ESIRA у Јабланичком и Пчињском округу кроз мапирање маргинализованих група (млади у NEET положају, жене, предузетници) и покретање иновативних иницијатива усмерених јачању њиховог економског и друштвеног статуса. Локалне иновативне иницијативе ће допринети смањењу стопе незапослености и стопе ризика од сиромаштва појединаца у маргинализованим групама, и повећати њихову партиципацију на тржишту рада. Мисија Института која се спроводи кроз пројекат ESIRA је стварање и оснаживање економски независних појединаца и удружења у Јабланичком и Пчињском округу.