Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Европска унија

 -  - Европска унија

Европска унија је кључни партнер и донатор Института за развој и иновације. Европска комисија даје подршку у раду Института за развој и иновације кроз финансирање области истраживања и иновација. У оквиру програма Horizon 2020 и Horizon Europe тренутно су подржана три пројекта – upPE-Т,  DALIA и RURALITIES у износу од преко 650.000 евра. Институт за развој и иновације у оквиру свог програма Зелена и дигитална трансформација, поред наведених Horizon пројеката, уз помоћ Европске уније је реализовао и пројекат „Први кораци ка дигиталном Чачку“ који се односио на пружање подршке за модернизацију и дигитализацију државне администрације у Србији.

Такође, кроз финансијска средства опредељена ИПА програмом Прекограничне сарадње Србија – Босна и Херцеговина и спровођење пројекта NESESER, Европска унија подржава рад Института за развој и иновације у оквиру његове програмске области Економски развој.

Институт за развој и иновације је експертски ангажован на значајном броју пројеката које подржава Европска унија, а један од примера је регионални пројекта BY LEAP који спроводе Достигнућа младих у Србији заједно са још седам регионалних партнера.