Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Фондација за отворено друштво

 -  - Фондација за отворено друштво

Фондација за отворено друштво од 2021. године подржава Институт за развој и иновације у развоју и заговарању економских политика. Фондација пружа подршку кроз финансирање програма Млади, миграција и депопулација, конкретно програмске области Депопулација. Кроз два циклуса пројекта „И маме имају право!“ Фондација је оснажила рад Института у оквиру теме унапређења социо-економског положаја жена на тржишту рада.

Институт за развој и иновације је уз подршку Фондације развио и заговара меру економске политике која унапређује положај жена након повратка са одсуства ради неге детета. Ова мера економске политике је предата Кабинету председнице Владе на разматрање и предузимање даљих корака за њено усвајање. Такође, кроз трогодишњу подршку Институт је окупио релевантне представнике државе, цивилног друштва и независних институција који раде на пољу женских права и родне равноправности и са њима активно сарађивао у развоју и заговарању економске мере.

Такође, кроз подршку Фондацијe за отворено друштво развијен је и Плана поједностављења административних процедура за жене предузетнице, као и  информисана шира јавност о положају и статусу жена из угла тржишта рада и односа са послодавцима.