Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

И МАМЕ ИМАЈУ ПРАВО

 -  - И МАМЕ ИМАЈУ ПРАВО

Институт за развој и иновације ће, уз подршку Фондације за отворено друштво у периоду од јула 2022. до марта 2023. године, наставити са спровођењем пројекта „И маме имају право!“.

Циљ пројекта је унапређење социо-економског положаја жена на тржишту рада након породиљског одсуства и то кроз унапређење положаја и статуса жена из угла тржишта рада и односа са послодавцима.
Годишњи извештаји Повереника за заштиту равноправности говоре да су жене у неповољнијем положају на тржишту рада, да спорије напредују и да их је мање на руководећим позицијама. Стога, битно је заговарати политике које ће жене учинити једнако конкурентним мушкарцима на тржишту рада.
Потребно је усвојити још ефикасније политике у смеру дугорочног обезбеђења економске сигурности мајки и смањења несигурности мајки на тржишту рада.
Пројектни задаци фокусираће се на заговарање израђене мере олакшица на зараде, пре свега код доносилаца одлука у јавној власти, али и код других релевантних актера.