Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Конференција „Трошкови емиграције младих“

 -  - Конференција „Трошкови емиграције младих“

У среду, 27. марта 2019. године, Института за развој и иновације организовао је конференцију на тему емиграција младих и утицај актуелног емиграционог тренда на привреду Републике Србије.

Циљ истраживања био је да се анализом, на бази јавно доступних демографских статистика, статистика образовања и макроекономских података, квантификује утицај емиграционог тренда на привреду Републике Србије и постави основ за даље, детаљније и дубље анализе.

Резултате истраживања представио је Ненад Јевтовић, директор Института за развој и иновације. На конференцији су говорили Трејси Галагер, заменица амбасадора Уједињеног Краљевства у Републици Србији, Емил Атанасовски, директор порограма за западни Балкан Вестминстерске фондације за демократију, Мирослав Милетић, саветник председника Привредне коморе Србије, и др младен Стаменковић, продекан за научно-истраживачки рад Економског факултета Универзитета у Београду.

Током отвореног дела конференције постављена су питања која на конструктиван начин упућују на даља истраживања и неопходност учешћа свих друштвених фактора, како би на прави начин било одговорено на изазове које доноси питање емиграција.

Конференција је организована поводом представљања резултата недавно спроведеног истраживања „Трошкови емиграције младих“, а све уз подршку Вестминстерске фондације за демократију.