Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Konferencija „Troškovi emigracije mladih“

 -  - Konferencija „Troškovi emigracije mladih“

U sredu, 27. marta 2019. godine, Instituta za razvoj i inovacije organizovao je konferenciju na temu emigracija mladih i uticaj aktuelnog emigracionog trenda na privredu Republike Srbije.

Cilj istraživanja bio je da se analizom, na bazi javno dostupnih demografskih statistika, statistika obrazovanja i makroekonomskih podataka, kvantifikuje uticaj emigracionog trenda na privredu Republike Srbije i postavi osnov za dalje, detaljnije i dublje analize.

Rezultate istraživanja predstavio je Nenad Jevtović, direktor Instituta za razvoj i inovacije. Na konferenciji su govorili Trejsi Galager, zamenica ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva u Republici Srbiji, Emil Atanasovski, direktor porograma za zapadni Balkan Vestminsterske fondacije za demokratiju, Miroslav Miletić, savetnik predsednika Privredne komore Srbije, i dr mladen Stamenković, prodekan za naučno-istraživački rad Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Tokom otvorenog dela konferencije postavljena su pitanja koja na konstruktivan način upućuju na dalja istraživanja i neophodnost učešća svih društvenih faktora, kako bi na pravi način bilo odgovoreno na izazove koje donosi pitanje emigracija.

Konferencija je organizovana povodom predstavljanja rezultata nedavno sprovedenog istraživanja „Troškovi emigracije mladih“, a sve uz podršku Vestminsterske fondacije za demokratiju.