Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Kreće novi projekat „Ekonomski snažne!”

 -  - Kreće novi projekat „Ekonomski snažne!”

Институт за развој и иновације је отпочео нови пројекат „Економски снажне!“ уз подршку Министарства за бригу о породици и демографију. Циљ пројекта је унапређење положаја на тржишту рада младих жена од 18 до 30 година из свих делова Републике Србије, и то кроз Програм обука за 30 учесница за бављење предузетништвом.

Анализирајући тржиште рада, стопе активности и запослености жена на тржишту рада су мање него код мушкараца, док је стопа незапослености већа. Србија је током 20. века и почетка 21. века отворила тржиште рада за жене, њихово учешће у радној снази се повећало. Међутим, слично као и свуда у свету, жене на тржишту рада у Србији су у неповољнијем положају у односу на мушкарце.
Резултати пројекта који се очекују су да је 30 младих жена стекло неопходна знања из предузетништва, графичког дизајна и маркетинга што ће им дати веће могућности на тржишту рада за проналажење посла, као и за покретање бизниса. Очекује се да ће минимум 10 учесница постати предузетнице до краја трајања пројекта.
Тим Института за развој и иновације кроз пројекат „Економски снажне!“ подржава младе жене и доприности унапређивању њиховог социо-економског положаја. Стечено знање биће подстрек младим женама за њихов каријерни развој и успех.