Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Креће нови пројекат „ПРЕОБУQA!”

 -  - Креће нови пројекат „ПРЕОБУQA!”

Института за развој и иновације је отпочео нови пројекат Програм преквалификација у QA тестере „ПреобуQA!“ у оквиру BOLD програма који је подржан од стране Амбасаде САД, где је партнер организација Асоцијација за афирмацију културе – АSK. Циљ пројекта је унапређење положаја младих од 18 до 30 година на тржишту рада из свих делова Републике Србије кроз програм и преквалификације 50 учесника за занимање QA тестера у оквиру IT индустрије, које подразумева тестирање софтвера и контролу квалитета.

Проблем који је идентификован је је веома неповољан положај младих на тржишту рада где 144 хиљада нити ради нити се школује и налази се у НЕЕТ положају. Ови млади представљају неискоришћени потенцијал на тржишту рада Републике Србије.

Резултати пројекта који се очекују је 50 обучених младих којима је унапређен положај и створена већа могућност да пронађу добро плаћен посао, од којих ће се 10 самозапослити и 15 запослити код послодавца до краја пројекта.

Тим Института за развој и иновације кроз пројекат „ПреобуQA!“ подржава младе и унапређивање њиховог положаја како би пронашли посао у високо плаћеној индустрији или покренули сопствени посао кроз програм преквалификација за стицање тражене вештине на тржишту рада. Улагањем у младе, улажемо у нашу будућност!