Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

КРЕЋЕМО СА НОВИМ HORIZON EUROPE ПРОЈЕКТОМ!

 -  - КРЕЋЕМО СА НОВИМ HORIZON EUROPE ПРОЈЕКТОМ!

Циљ пројекта ESIRA је унапређење социо-економског положаја становништва у руралним подручјима.  Конзорцијум пројекта чини 15 организација из 8 европских држава, укључујући универзитете, експертска удружења и невладине организације.

Пројекат ESIRA је формиран са визијом да је оснаживање социо-економског положаја руралних заједница од кључног значаја за одрживи привредни развој који уважава и интегрише различите социјалне структуре и практичне потребе маргинализованих група.

Институт за развој и иновације спроводи ESIRA у Јабланичком и Пчињском округу кроз мапирање маргинализованих група (млади у НЕЕТ положају, жене, предузетници) и покретање иновативних иницијатива усмерених јачању њиховог економског и друштвеног статуса. Локалне иновативне иницијативе ће допринети смањењу стопе незапослености и стопе ризика од сиромаштва појединаца у маргинализованим групама, и повећати њихову партиципацију на тржишту рада. Мисија Института која се спроводи кроз пројекат ЕСИРА је стварање и оснаживање економски независних појединаца и удружења у Јабланичком и Пчињском округу.

Институт за развој и иновације у оквиру ESIRA пројекта је задужен за активности комуникације између академских удружења, организација на локалу и становника руралних заједница. Институт за развој и иновације предводи и активности дисеминације података, са циљем упознавања шире научне заједнице и цивилног друштва о потенцијалу и значају пројекта. Такође, Институт има кључну улогу за креирање стратегије експлоатације резултата пројекта.