Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

KREĆEMO SA NOVIM HORIZON EUROPE PROJEKTOM!

 -  - KREĆEMO SA NOVIM HORIZON EUROPE PROJEKTOM!

Cilj projekta ESIRA je unapređenje socio-ekonomskog položaja stanovništva u ruralnim područjima.  Konzorcijum projekta čini 15 organizacija iz 8 evropskih država, uključujući univerzitete, ekspertska udruženja i nevladine organizacije.

Projekat ESIRA je formiran sa vizijom da je osnaživanje socio-ekonomskog položaja ruralnih zajednica od ključnog značaja za održivi privredni razvoj koji uvažava i integriše različite socijalne strukture i praktične potrebe marginalizovanih grupa.

Institut za razvoj i inovacije sprovodi ESIRA u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu kroz mapiranje marginalizovanih grupa (mladi u NEET položaju, žene, preduzetnici) i pokretanje inovativnih inicijativa usmerenih jačanju njihovog ekonomskog i društvenog statusa. Lokalne inovativne inicijative će doprineti smanjenju stope nezaposlenosti i stope rizika od siromaštva pojedinaca u marginalizovanim grupama, i povećati njihovu participaciju na tržištu rada. Misija Instituta koja se sprovodi kroz projekat ESIRA je stvaranje i osnaživanje ekonomski nezavisnih pojedinaca i udruženja u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu.

Institut za razvoj i inovacije u okviru ESIRA projekta je zadužen za aktivnosti komunikacije između akademskih udruženja, organizacija na lokalu i stanovnika ruralnih zajednica. Institut za razvoj i inovacije predvodi i aktivnosti diseminacije podataka, sa ciljem upoznavanja šire naučne zajednice i civilnog društva o potencijalu i značaju projekta. Takođe, Institut ima ključnu ulogu za kreiranje strategije eksploatacije rezultata projekta.