Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Локални буџети и трошење јавног новца

 -  - Локални буџети и трошење јавног новца

Институт за развој и иновације већ три месеца спроводити Програм обука „ПИШИ О ЈАВНИМ!“. Циљ обука је унапређење знања у праћењу и извештавању из јавних финансија и економије код новинара и запослених у невладином сектору.

До сада је спроведено петнаест радионица у оквиру Програма обука на којима су учесници имали прилику да се едукују о: издвајањима за младе у градовима у Србији, јавном дугу на националном и локалном нивоу, изворима података о јавном дугу и тржишту рада. На предавањима новинара теме су се односиле на начин како водити интервју, како прикупити и обрадити податке, новинарском искуству у јавним финансијама.

Учесници обуке имали су прилику да током досадашњих радионица сарађују са Ненадом Јевтовићем – Институт за развој и иновације; Александром Миладиновићем – ББЦ Србија; Немањом Милутиновићем – Euronews; Петрицом Ђаковић – НИН; Aлександром Бранковић – Институт за развој и иновације.

Поред радионица, учесници имају и сталну менторски подршку приликом обраде тема везаних за јавне финансије и објављивања текстова и анализа у медијима где су запослени, као и сајтовима невладиних организација у којима раде или личним блоговима.

Пројекат „ПИШИ О ЈАВНИМ!“ подржан је од стране Амбасаде Сједињених Америчких Држава.