Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Млади и привреда – пут младог предузетника

 -  - Млади и привреда – пут младог предузетника

Институт за развој и иновације током 2020. године учествовао је као партнер на пројекту „Млади и привреда – пут младог предузетника“, који је спровео Привредни форум младих, а подржан је од стране Министарства омладине и спорта.

Циљ пројекта је био да се изради јавно доступна мапа и статистички показатељи привредних потенцијала за рад, запошљавање, самозапошљавање и активизам код младих у 11 градова нижег економског степена развијености у Републици Србији. Јединице локалне самоуправе које су посматране су Аранђеловац, Зајечар, Крушевац, Пријепоље, Владичин Хан, Чачак, Куршумлија, Кикинда, Сомбор, Суботица и Ужице.

Ове мапе служиће као смерница креирања националних, регоналних и локалних програма подршке запошљавања и самозапошљавања младих.

У оквиру пројекта објављено је истраживање „Привредни потенцијали 11 изабраних општина и градова“ које су припремили истраживачи Института за развој и иновације.