Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Mladi i privreda – put mladog preduzetnika

 -  - Mladi i privreda – put mladog preduzetnika

Institut za razvoj i inovacije tokom 2020. godine učestvovao je kao partner na projektu „Mladi i privreda – put mladog preduzetnika“, koji je sproveo Privredni forum mladih, a podržan je od strane Ministarstva omladine i sporta.

Cilj projekta je bio da se izradi javno dostupna mapa i statistički pokazatelji privrednih potencijala za rad, zapošljavanje, samozapošljavanje i aktivizam kod mladih u 11 gradova nižeg ekonomskog stepena razvijenosti u Republici Srbiji. Jedinice lokalne samouprave koje su posmatrane su Aranđelovac, Zaječar, Kruševac, Prijepolje, Vladičin Han, Čačak, Kuršumlija, Kikinda, Sombor, Subotica i Užice.

Ove mape služiće kao smernica kreiranja nacionalnih, regonalnih i lokalnih programa podrške zapošljavanja i samozapošljavanja mladih.

U okviru projekta objavljeno je istraživanje „Privredni potencijali 11 izabranih opština i gradova“ koje su pripremili istraživači Instituta za razvoj i inovacije.