Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Министарство туризма и омладине

 -  - Министарство туризма и омладине

Министарство туризма и омладине од 2020. године је партнер и донатор Института за развој и иновације на пољу унапређења положаја младих у Републици Србији. Наиме, Министарство надлежно за омладину подржало је спровођење пројекта ПОКРЕНИ СЕ! 3 у оквиру програмске области Млади коју спроводи Институт. Посебан фокус је на младе од 18 до 30 година који су  у НЕЕТ положају, и који су добили прилику да стекну знање из графичког дизајна и предузетништва. Ово им је омогућило да значајно унапреде свој положај на тржишту рада, и након Програма обука 21 учесник се самозапослио или запослио у области графичког дизајна. Такође, организован је Сајам запошљавања на којем су учесници Програма обука имали прилику да разговарају са послодавцима о запослењу или пракси.

У партнерству са Привредним форумом младих, а уз подршку Министарства надлежног за омладину Институт за развој и иновације је израдио Анализу потенцијала 11 изабраних градова и општина нижег економског степена развијености у Републици Србији. Кроз партнерство одвија се размена истраживања која служе доносиоцима одлука за доношење политика које би требало да унапреде положај младих.