Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Ministarstvo turizma i omladine

 -  - Ministarstvo turizma i omladine

Ministarstvo turizma i omladine od 2020. godine je partner i donator Instituta za razvoj i inovacije na polju unapređenja položaja mladih u Republici Srbiji. Naime, Ministarstvo nadležno za omladinu podržalo je sprovođenje projekta POKRENI SE! 3 u okviru programske oblasti Mladi koju sprovodi Institut. Poseban fokus je na mlade od 18 do 30 godina koji su  u NEET položaju, i koji su dobili priliku da steknu znanje iz grafičkog dizajna i preduzetništva. Ovo im je omogućilo da značajno unaprede svoj položaj na tržištu rada, i nakon Programa obuka 21 učesnik se samozaposlio ili zaposlio u oblasti grafičkog dizajna. Takođe, organizovan je Sajam zapošljavanja na kojem su učesnici Programa obuka imali priliku da razgovaraju sa poslodavcima o zaposlenju ili praksi.

U partnerstvu sa Privrednim forumom mladih, a uz podršku Ministarstva nadležnog za omladinu Institut za razvoj i inovacije je izradio Analizu potencijala 11 izabranih gradova i opštinanižeg ekonomskog stepena razvijenosti u Republici Srbiji. Kroz partnerstvo odvija se razmena istraživanja koja služe donosiocima odluka za donošenje politika koje bi trebalo da unaprede položaj mladih.