Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

НА РАДНОМ САСТАНАКУ ПРЕДСТАВЉЕНА ЈЕ ФОРМА ОМЛАДИНСКЕ КОМПАНИЈЕ

 -  - НА РАДНОМ САСТАНАКУ ПРЕДСТАВЉЕНА ЈЕ ФОРМА ОМЛАДИНСКЕ КОМПАНИЈЕ

Као одговор на изазове са којима се суочавају млади на тржишту рада, али и у циљу поспешивања предузетништва код младих Институт за развој и иновације и Достигнућа младих су 16. децембра, у оквиру пројекта BY LEAP, организовали Радни састанак на тему дефинисања форме омладинске компаније.

Омладинска компанија није нова правна форма, већ користи постојећу правну форму предузетника паушалца што омогућава да се постојећи закони не мењају и да не долази до изузећа од плаћања пореза. Рефундација паушалних месечних обавеза би се вршила из средстава неког од постојећих буџетских корисника и то најдуже годину дана и до износа прихода предузетничке паушалне радње до 1.200.000 динара, а све како би се минимизовале могуће злоупотребе омладинске компаније.
Предлог мере економске политике развијен је у складу са сагледавањем положаја младих на тржишту рада, стратешким опредељењима Владе Републике Србије у погледу економског развоја, изазовима са којима се суочавају млади на тржишту рада, као и искуству у раду и експертизи организација које су израдиле овај документ.
Учесници радног састанка говорили су о предлогу форме омладинске компаније, као и о положају младих на тржишту рада. Такође, учесници су значајно допринели дискусији и препознавању кључних изазова са којима се суочавају млади на тржишту рада.
Пројекат BY LEAP подржан је од стране Европске уније.