Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

NA RADNOM SASTANAKU PREDSTAVLJENA JE FORMA OMLADINSKE KOMPANIJE

 -  - NA RADNOM SASTANAKU PREDSTAVLJENA JE FORMA OMLADINSKE KOMPANIJE

Kao odgovor na izazove sa kojima se suočavaju mladi na tržištu rada, ali i u cilju pospešivanja preduzetništva kod mladih Institut za razvoj i inovacije i Dostignuća mladih su 16. decembra, u okviru projekta BY LEAP, organizovali Radni sastanak na temu definisanja forme omladinske kompanije.

Omladinska kompanija nije nova pravna forma, već koristi postojeću pravnu formu preduzetnika paušalca što omogućava da se postojeći zakoni ne menjaju i da ne dolazi do izuzeća od plaćanja poreza. Refundacija paušalnih mesečnih obaveza bi se vršila iz sredstava nekog od postojećih budžetskih korisnika i to najduže godinu dana i do iznosa prihoda preduzetničke paušalne radnje do 1.200.000 dinara, a sve kako bi se minimizovale moguće zloupotrebe omladinske kompanije.
Predlog mere ekonomske politike razvijen je u skladu sa sagledavanjem položaja mladih na tržištu rada, strateškim opredeljenjima Vlade Republike Srbije u pogledu ekonomskog razvoja, izazovima sa kojima se suočavaju mladi na tržištu rada, kao i iskustvu u radu i ekspertizi organizacija koje su izradile ovaj dokument.
Učesnici radnog sastanka govorili su o predlogu forme omladinske kompanije, kao i o položaju mladih na tržištu rada. Takođe, učesnici su značajno doprineli diskusiji i prepoznavanju ključnih izazova sa kojima se suočavaju mladi na tržištu rada.
Projekat BY LEAP podržan je od strane Evropske unije.