Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

NESESER

 -  - NESESER

Projekat „NEwly established Start-up Enterprise SERvicesNESESER“ se implementira u okviru IPA programa Prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014-2020. Ugovorno telo ovog projekta je Ministarstvo finansija Republike Srbije, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU).

Opšti cilj projekta je podsticanje zajedničkog prekograničnog ekonomskog potencijala za samozapošljavanje kroz poboljšanje preduzetničkog okruženja za mlade i novoosnovane kompanije koje vode žene.

Institut za razvoj i inovacije će u periodu od 18 meseci u partnerstvu sa Gradom Loznica i Razvojno-garantnim fondom Brčko Distrikta BiH sprovoditi projekat. Projektni partneri radiće na intenziviranju susedskih odnosa, stvaranju održivih partnerstava za društveno-ekonomski razvoj i otklanjanju prepreka ekonomskom prekograničnom razvoju.

Projektni zadaci realizovaće se kroz klastere koji obuhvataju: 1) Unapređenje kapaciteta predstavnika države i poslovnih udruženja za razvoju poslovnog okruženja; 2) Sprovođenje analize trenutnog stanja i ekonomskih potencijala Loznice i Brčko Distrikta; 3) Razvoj Biznis planova za Poslovno-preduzetničke centre; 4) Razvoj i uspostavljanje veb podrške za povezivanje poslovno preduzetničkih centara u prekograničnom regionu i Evropskoj uniji; 5) Promocija prekograničnih projekata i zagovaranje za dalje širenje usluga poslovnih centara.