Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

О проблему емиграције младих

 -  - О проблему емиграције младих

У четвртак, 14. марта 2019. године, директор Института за развој и иновације, Ненад Јевтовић, је присуствовао првом састанку иницијативе која ће се бавити питањем емиграције младих у Србији. Заједно са релевантним актерима – универзитетима, запосленима у цивилном сектору, представницима Владе Републике Србије, актерима из области бизниса, као и представницима удружења Срба у дијаспори разговарало се о проблему и последицама одласка младих људи из земље.

На основу анализе коју је Институт за развој и иновације спровео,  резултати показују да је директно и индиректно, услед немогућности да се годишњи одлив становништва спречи запошљавањем, генерисан годишњи губитак бруто додатне вредности у износу од око 897,3 милиона евра што чини око 2,1% БДП-а из 2018. године.

Примарни циљ ове иницијативе јесте да се анализирају узроци, проблеми и последице одласка младих људи, као и да се предложе адекватни кораци у решавању проблема одласка младих. Иницијативу је покренула Вестминстерска фондација за демократију.