Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

ОБЈАВЉЕНА ЈЕ ПУБЛИКАЦИЈА „101 ПИТАЊЕ ЈАВНИХ ФИНАНСИЈА“

 -  - ОБЈАВЉЕНА ЈЕ ПУБЛИКАЦИЈА „101 ПИТАЊЕ ЈАВНИХ ФИНАНСИЈА“

Институт за развој и иновације – ИРИ до краја 2022. године спроводи кампању промоције публикације „101 Питање јавних финансија“. Циљ публикације је да великом броју читалаца представи одговоре о 101 најважнијем питању из области јавних финансија у Републици Србији.

Одговори на постављена питања из јавних финансија су конципирани тако да се најпре да одговор који је примерен малом матуранту, тј. особи која завршава основну школу. Одговори на овом нивоу су прилагођени тако да су кратки, објашњени кроз пример и не у потпуности стручно прецизни. То је била нагодба између разумљивости и техничке прецизности стручног објашњења. Други ниво објашњења се односи на ниво грађанина. Иако је публикација намењена свим грађанима Републике Србије, реч грађанин у овом контексту значи одрасла особа која се стручно не бави јавним финансијама, али којој су потребна знања из области јавних финансија како би активно учествовала у процесу доношења одлука у демократском друштву и процесима. Трећи ниво објашњења питања у публикацији је посвећен новинарима. Детаљност на овом нивоу је највећа, и посебно се указује на изворе података који се могу детаљније истраживати.

Циљ израде брошуре је да приближи јавне финансије људима у Србији како би доносили што боље демократске одлуке.