Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

OBJAVLJENA JE PUBLIKACIJA „101 PITANJE JAVNIH FINANSIJA“

 -  - OBJAVLJENA JE PUBLIKACIJA „101 PITANJE JAVNIH FINANSIJA“

Institut za razvoj i inovacije – IRI do kraja 2022. godine sprovodi kampanju promocije publikacije „101 Pitanje javnih finansija“. Cilj publikacije je da velikom broju čitalaca predstavi odgovore o 101 najvažnijem pitanju iz oblasti javnih finansija u Republici Srbiji.

Odgovori na postavljena pitanja iz javnih finansija su koncipirani tako da se najpre da odgovor koji je primeren malom maturantu, tj. osobi koja završava osnovnu školu. Odgovori na ovom nivou su prilagođeni tako da su kratki, objašnjeni kroz primer i ne u potpunosti stručno precizni. To je bila nagodba između razumljivosti i tehničke preciznosti stručnog objašnjenja. Drugi nivo objašnjenja se odnosi na nivo građanina. Iako je publikacija namenjena svim građanima Republike Srbije, reč građanin u ovom kontekstu znači odrasla osoba koja se stručno ne bavi javnim finansijama, ali kojoj su potrebna znanja iz oblasti javnih finansija kako bi aktivno učestvovala u procesu donošenja odluka u demokratskom društvu i procesima. Treći nivo objašnjenja pitanja u publikaciji je posvećen novinarima. Detaljnost na ovom nivou je najveća, i posebno se ukazuje na izvore podataka koji se mogu detaljnije istraživati.

Cilj izrade brošure je da približi javne finansije ljudima u Srbiji kako bi donosili što bolje demokratske odluke.