Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Одржан први округли сто „И маме имају право!“

 -  - Одржан први округли сто „И маме имају право!“

Први округли сто „И маме имају право!“ био је посвећен представљању пројекта „И маме имају право!“; као и упознавању организација и њиховог рада на пољу женских права и родне равноправности. На округлом столу разговарали су представници државе, цивилног друштва и независних институција. Кроз округли сто покренут је велики број тема и идентификован низ проблема са којима се маме суочавају на тржишту рада и у односима са послодавцима.

Испред Фондације за отворено друштво обратила се Александра Шањевић, која је нагласила важност препознавања главних проблема са којима се маме суочавају и фокусирање на њихово решавање. Такође, подсетила је присутне на подршку коју Фондација за отворено друштво даје кроз финансирање пројеката који доприносе јачању најугроженијих група друштва, а све у циљу унапређења социјалне и економске правде у Републици Србији.

Директор Института за развој и иновације, Ненад Јевтовић, представио је рад Института, а кроз разговор говорио је и о томе колико буџет Републике Србије губи деградирањем мама, као и друштва у целини. Нагласио је потребу за квантификацијом проблема, а све у циљу боље заговарачке позиције.

Као главни закључак округлог стола произашло је то да је неопходно фокусирати се на најбитније проблеме и изазове са којима се маме суочавају. У складу са тим наредни округли столови биће посвећени појединачним темама које ће се тицати незапослених мама, запослених мама и мама предузетница.

Други округли сто „И маме имају право!“ биће организован у децембру са темом која се тиче незапослених мама на тржишту рада.