Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Održan prvi okrugli sto „I mame imaju pravo!“

 -  - Održan prvi okrugli sto „I mame imaju pravo!“

Prvi okrugli sto „I mame imaju pravo!“ bio je posvećen predstavljanju projekta „I mame imaju pravo!“; kao i upoznavanju organizacija i njihovog rada na polju ženskih prava i rodne ravnopravnosti. Na okruglom stolu razgovarali su predstavnici države, civilnog društva i nezavisnih institucija. Kroz okrugli sto pokrenut je veliki broj tema i identifikovan niz problema sa kojima se mame suočavaju na tržištu rada i u odnosima sa poslodavcima.

Ispred Fondacije za otvoreno društvo obratila se Aleksandra Šanjević, koja je naglasila važnost prepoznavanja glavnih problema sa kojima se mame suočavaju i fokusiranje na njihovo rešavanje. Takođe, podsetila je prisutne na podršku koju Fondacija za otvoreno društvo daje kroz finansiranje projekata koji doprinose jačanju najugroženijih grupa društva, a sve u cilju unapređenja socijalne i ekonomske pravde u Republici Srbiji.

Direktor Instituta za razvoj i inovacije, Nenad Jevtović, predstavio je rad Instituta, a kroz razgovor govorio je i o tome koliko budžet Republike Srbije gubi degradiranjem mama, kao i društva u celini. Naglasio je potrebu za kvantifikacijom problema, a sve u cilju bolje zagovaračke pozicije.

Kao glavni zaključak okruglog stola proizašlo je to da je neophodno fokusirati se na najbitnije probleme i izazove sa kojima se mame suočavaju. U skladu sa tim naredni okrugli stolovi biće posvećeni pojedinačnim temama koje će se ticati nezaposlenih mama, zaposlenih mama i mama preduzetnica.

Drugi okrugli sto „I mame imaju pravo!“ biće organizovan u decembru sa temom koja se tiče nezaposlenih mama na tržištu rada.