Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

ОДРЖАН ПРВИ ЗЕЛЕНИ РАЗГОВОР – МЛАДИ И ЗЕЛЕНИ

 -  - ОДРЖАН ПРВИ ЗЕЛЕНИ РАЗГОВОР – МЛАДИ И ЗЕЛЕНИ

Испред  Делегације ЕУ у Србији обратио се господин Антоан Авињон који је нагласио важност зелене транзиције за младе и подсетио присутне на подршку коју ЕУ пружа кроз финансирање пројеката и иницијатива као што је упПЕ-Т пројекат. Директор Института за развој и иновације, Ненад Јевтовић представио је рад Института и програме које спроводи..

Нина Цветановић је испред БОШ-а појаснила разлику између појмова екологија, заштита животне средине и одрживи развој. Лидија Радуловић је испред Фондације БФПЕ за одговорно друштво објаснила детаљније који су то механизми за заступање циљева одрживог развоја и осврнула се на  процес европских интеграција, а посебно Поглавље 27.

Милица Мишковић је испред Форума за одговорно пословање објаснила присутнима шта је то друштвено одговорно пословање и објаснила какав је однос друштвено одговорног пословања и одрживог развоја, као и какву улогу компаније имају у остварењу циљева одрживог развоја. Александра Бранковић је испред Института за развој и иновације говорила је о томе колики је утицај свих мера из области заштите животне средине на свакодневни живот грађана и подсетила да основи мото Циљева одрживог развоја Leave no one behind.

Ненад Јевтовић, поделио је став у име Института за развој и иновације да је питање Зелене агенде и зелене економије потребно додатно приближити грађанима кроз конкретне анализе и показатеље.