Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Одржан радни састанак „И маме имају право!“

 -  - Одржан радни састанак „И маме имају право!“

Радни састанак „И маме имају право!“ био је посвећен положају мама предузетница на тржишту рада. На радном састанку окупили су се представници државе, цивилног друштва и независних институција. Кроз радни састанак покренут је велики број тема и идентификован низ проблема са којима се суочавају маме предузетнице на тржишту рада.

Организације цивилног друштва које се већ дужи временски период баве питањем мама предузетница на тржишту рада детаљно су представиле свој рад на овом питању и своје планове за деловање у будућности.

Директор Института за развој и иновације, Ненад Јевтовић, говорио је и о томе колико је неопходно да дођемо до конкретних мера и нагласио је потребу за квантификацијом проблема, а све у циљу боље заговарачке позиције.

Учесници радног састанка значајно су допринели дискусији и препознавању кључних изазова са којима се суочавају маме предузетнице на тржишту рада, као и могућностима за унапређење њиховог положаја.

Као главни закључак је договорен заједнички став да је потребно развити меру фискалних подстицаја за све маме (запослене, незапослене и предузетнице) након враћања са породиљског одсуства и одсуства ради неге детета.