Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Održan radni sastanak „I mame imaju pravo!“

 -  - Održan radni sastanak „I mame imaju pravo!“

Radni sastanak „I mame imaju pravo!“ bio je posvećen položaju mama preduzetnica na tržištu rada. Na radnom sastanku okupili su se predstavnici države, civilnog društva i nezavisnih institucija. Kroz radni sastanak pokrenut je veliki broj tema i identifikovan niz problema sa kojima se suočavaju mame preduzetnice na tržištu rada.

Organizacije civilnog društva koje se već duži vremenski period bave pitanjem mama preduzetnica na tržištu rada detaljno su predstavile svoj rad na ovom pitanju i svoje planove za delovanje u budućnosti.

Direktor Instituta za razvoj i inovacije, Nenad Jevtović, govorio je i o tome koliko je neophodno da dođemo do konkretnih mera i naglasio je potrebu za kvantifikacijom problema, a sve u cilju bolje zagovaračke pozicije.

Učesnici radnog sastanka značajno su doprineli diskusiji i prepoznavanju ključnih izazova sa kojima se suočavaju mame preduzetnice na tržištu rada, kao i mogućnostima za unapređenje njihovog položaja.

Kao glavni zaključak je dogovoren zajednički stav da je potrebno razviti meru fiskalnih podsticaja za sve mame (zaposlene, nezaposlene i preduzetnice) nakon vraćanja sa porodiljskog odsustva i odsustva radi nege deteta.