Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

ОДРЖАН СЕДМИ САСТАНАК ПРОЈЕКТНОГ ОДБОРА „upPE-T”

 -  - ОДРЖАН СЕДМИ САСТАНАК ПРОЈЕКТНОГ ОДБОРА „upPE-T”

Седми састанак пројектног одбора upPE-T” пројекта (Upcycling of PE and PET waste – upPE-T) одржан је 15. и 16. новембра 2023. године на BOKU Универзитету у Бечу. Пројектни партнери су се састали како би разговарали о оствареним резултатима, активностима које тренутно спроводе у оквиру пројекта и будућим плановима. Сваки од партнера је представио досадашње резултате.

Разговарало се и о изазовима приликом реализације активности и начинима за њихово превазилажење. Након састанка пројектног одбора, партнери су одржали појединачне састанке у оквиру сваког радног пакета како би детаљније разговарали о тренутним и будућим активностима.

Тим Института за развој и иновације чинили су Нина Мацаревић – пројектни менаџер „upPE-T” пројекта, Синиша Борота – менаџер програма и Ненад Јевтовић – директор Института. Нина Мацаревић је представила досадашње резултате Института на „upPE-T” пројекту, као и тренутне активности на којима се ради и планове за последњу годину реализације пројекта. Такође, са пројектним партнерима се разговарало о представљању резултата широј публици и завршетка активности у последњој години реализације.

Након дводневног пројектног састанка, партнери су присуствовали заједничкој активности са „ecoplus Kunststoff-Cluster” који представља међуиндустријску мрежу за сектор пластике и чвориште које повезује компаније чланице, истраживачке институте и доносиоце одлука у Аустрији.