Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

ОДРЖАН УВОДНИ САСТАНАК НА ПРОЈЕКТУ ДАЛИА

 -  - ОДРЖАН УВОДНИ САСТАНАК НА ПРОЈЕКТУ ДАЛИА

Конзорцијум од 22 партнера из 8 различитих земаља, укључујући Институт за развој и иновације, је ове године покренуо DALIA (Danube Region Water Lighthouse Action) пројекат подржан од стране Horizon Europe програма. Главни циљ пројекта је везан за подршку процесу рестаурације Дунава и побољшавање еколошких станишта у његовом појасу.

Институт за развој и иновације присуствовао је уводним састанцима који су организовани 21. и 22 марта у Будимпешти. Уводни састанак организован је од стране координатора пројекта DALIA, Генералне дирекције за водопривреду Мађарске, и окупио је 22 партнера са заједничком визијом очувања Дунава.
Фокус састанака био је на презентацијама радних пакета од стране водећих организација, презентацијама појединачних пројектних задатака, али је било речи и о плановима у вези предстојећих пројектних активности и решавања потенцијалних изазова.
Институт за развој и иновације ће у наредном периоду допринети циљевима DALIA пројекта на пољу идентификације, ангажовања и координације заинтересованих страна у подршци процесу рестаурације Дунава као и активности везаних за комуникацију и дисеминацију и трансфер знања.