Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

ODRŽAN UVODNI SASTANAK NA PROJEKTU DALIA

 -  - ODRŽAN UVODNI SASTANAK NA PROJEKTU DALIA

Konzorcijum od 22 partnera iz 8 različitih zemalja, uključujući Institut za razvoj i inovacije, je ove godine pokrenuo DALIA (Danube Region Water Lighthouse Action) projekat podržan od strane Horizon Europe programa. Glavni cilj projekta je vezan za podršku procesu restauracije Dunava i poboljšavanje ekoloških staništa u njegovom pojasu.

Institut za razvoj i inovacije prisustvovao je uvodnim sastancima koji su organizovani 21. i 22 marta u Budimpešti. Uvodni sastanak organizovan je od strane koordinatora projekta DALIA, Generalne direkcije za vodoprivredu Mađarske, i okupio je 22 partnera sa zajedničkom vizijom očuvanja Dunava.
Fokus sastanaka bio je na prezentacijama radnih paketa od strane vodećih organizacija, prezentacijama pojedinačnih projektnih zadataka, ali je bilo reči i o planovima u vezi predstojećih projektnih aktivnosti i rešavanja potencijalnih izazova.
Institut za razvoj i inovacije će u narednom periodu doprineti ciljevima DALIA projekta na polju identifikacije, angažovanja i koordinacije zainteresovanih strana u podršci procesu restauracije Dunava kao i aktivnosti vezanih za komunikaciju i diseminaciju i transfer znanja.