Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Омладинска компанија

 -  - Омладинска компанија

Институт за развој и иновације је у оквиру регионалног пројекта BY LEAP који финансира Европска унија, а који спроводе Достигнућа младих у Србији заједно са још седам партнера, ангажован у оквиру припреме и спровођења заговарачке кампање. Активности за које је задужен Институт су израда предлога форме омладинске компаније у Републици Србији у виду предлога економске политике. Такође, Институт ће спровести и кампању заговарања предложене политике.

Институт за развој и иновације је задужен за организовање радних састанака са представницима релевантних доносиоца одлука, пре свега Министарства финансија Републике Србије, као и сагледавање ставова и искуства омладинских организација, а све у циљу повећања изгледа за усвајање предложене политике.
У циљу успешног заговарања предложене форме омладинске компаније код доносилаца одлука, потребно је сагледати изазове са којима се суочавају млади на тржишту рада, стратешка опредељења Владе Републике Србије у погледу економског развоја, као и искуству у раду и експертизи организација које предлажу форму омладинске компаније – Института за развој и иновације и Достигнућа младих у Србији.
Крајњи резултат пројекта, као и пројектне активности за коју је Институт за развој и иновације ангажован у периоду од септембара до децембра 2022. године, је поспешивање предузетништва код младих.