Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Основана је трећа жива лабораторија у Србији

 -  - Основана је трећа жива лабораторија у Србији

Институт за развој и иновације је заједно са партнерским организацијама основао Pannonian Climate Neutral Agriculture Living Lab (PCNA LL) као отворену платформу за заједничко креирање иновација у стварном окружењу. Све са циљем унапређења климатски неутралних решења у пољопривреди, као и са амбицијом да постане лидер отворених иновација у региону. Почетни корак је то што је PCNA LL постала трећи члан Европске мреже живих лабораторија (the European Network of Living Labs – ENoLL) из Републике Србије. ENoLL представља највећу и најрелевантнију мрежу живих лабораторија у свету.

Отворени процеси и експериментална постројења омогућавају члановима PCNA LL да заједнички стварају и директно тестирају иновације у стварном окружењу. Институт за развој и иновације ће доприносити раду PCNA LL својом експертизом у развијању и примени living lab методологије, развоју комуникационих стратегија, креирању и унапређењу пословних модела, спровођењу социо-економских анализа и мерењу оствареног друштвеног утицаја.

Управни одбор живе лабораторије PCNA LL чине 4 организације: Agro Campus, Национални истраживачко-образовни центар за иновативне технологије у пољопривреду; Универзитет у Новом Саду, Пољопривредни факултет; Balkan Eco-Innovation (ABE) и Институт за развој и иновације. PCNA LL ће формално и званично бити представљена на наредној Генералној скупштини Европске мреже живих лабораторија која се одржава 20. септембра 2023.